Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

Contactgegevens

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen
van Ittersumstraat 1
7721 Dl Dalfsen

Algemeen/spoed: (0529) 435363 Kies 1 voor gezelschapsdieren
Kies 2 voor landbouwhuisdieren/paard
Gezelschapsdieren: (0529) 433211
What’s App telefoon 06-38029465 (uitsluitend voor bestellingen, korte vragen of wijzigingen per app)

Email: info@dierenarts-dalfsen.nl

Openingstijden

Maandag: 8:00 – 18:00 uur
Dinsdag: 8:00 – 18:00 uur
Woensdag: 8:00 – 18:00 uur
Donderdag: 8:00 – 18:00 uur
Vrijdag: 8:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 8:00 – 9:00 uur (voor het afhalen van medicijnen en voeding)

Wij werken uitsluitend op afspraak. Dit kunt u telefonisch of aan de balie maken

Bij spoedgevallen zijn wij 7 dagen in de week, 24 uur per dag te bereiken op (0529) 435363

Coronavrius

In verband met het coronavirus treffen wij enkele maatregelen om de spreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken.
Wij blijven wel open en willen de dieren van de beste zorg blijven voorzien.
Om dit mogelijk te maken gaan wij sinds vandaag werken met aangepaste maatregelen.

1. Om contacten zoveel mogelijk te verminderen mag er 1 eigenaar mee naar binnen met uw huisdier.
2. Eigenaren met griepachtige verschijnselen zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts worden verzocht iemand anders met hun dier te laten komen.
3. We zullen de spreekuren ruimer plannen zodat er zo min mogelijk gewacht hoeft te worden.
4. Wilt u medicijnen en/of voer halen? Dan mag u ons eerst bellen/mailen/appen of het op voorraad is en ons de kans te geven het voor u klaar te zetten zodat u zo kort mogelijk bij ons in de praktijk hoeft te zijn.
5. Dieren voor operaties graag afgeven aan de balie, wij nemen vandaar de zorg verder over.
6. Graag per pin uw nota voldoen
7.. Voor de landbouwhuisdieren zijn wij als gewoonlijk beschikbaar. Mocht u als veehouder niet fit zijn, laat het ons van tevoren weten dan overleggen we over de visite.

Voor zieke dieren en spoedgevallen zijn wij 24 uur, 7 dagen in de week bereikbaar!!

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen is een gemengde dierenartsenpraktijk. Onze vestiging zit sinds 1982 gevestigd in het praktijkpand aan de van Ittersumstraat 1 te Dalfsen.  De vestiging bestaat uit een afdeling voor landbouwhuisdieren en een afdeling voor gezelschapsdieren en paarden.

Zeer compleet uitgerust
Onze kliniek voldoet aan de eisen van deze tijd, is voorzien van een praktische behandelkamer, een separate operatie kamer, een grote multifunctionele ruimte en de nodige voorzieningen voor de opname van uw huisdier. Tevens hebben wij de beschikking over een laboratorium met bloedanalyse apparatuur voor klinisch-chemisch en haematologisch onderzoek, en de mogelijkheid voor faeces-, urine- en bacteriologisch onderzoek. Bij (loopse) teven kunnen wij ook het progesteron gehalte bepalen. De bepaling geschiedt met de ovucheq-plasma methode, hierdoor kunnen wij met een getal aangeven hoe het verloop van het progesteron gehalte in het bloed is. Dit verloop is een waardevolle aanvulling om het dekmoment aan te geven.

Uiteraard beschikken wij over digitale röntgenapparatuur voor gezelschapsdieren volgens de laatste richtlijnen. Tevens zijn aanwezig scanners voor (drachtigheids) onderzoek bij gezelschapsdieren, paarden, schapen en geiten. Met ons video-compact systeem kunnen wij u mee laten kijken bijvoorbeeld bij het inspecteren van de oren.

Alle uitslagen die via de lab apparatuur beschikbaar komen worden rechtstreeks gekoppeld met de patiëntenkaart, waardoor er altijd en overal een goed overzicht is met betrekking tot uw dier.

De apotheek
Is op werkdagen geopend van 8:00 – 18:00 uur en op zaterdag ochtend van 8:00 – 9:00 uur. U kunt dan terecht voor uw herhaal-recepten of voor het afhalen van bestelde medicijnen. Ook kunt u aan de balie afspraken maken voor een consult of operatie. Naast het reguliere pakket diergeneesmiddelen kunnen wij ook de meest gangbare homeopathische diergeneesmiddelen (o.a. “puur natuur” en de “prodier reeks” van V.S.M.) leveren. Uiteraard kunt u bij ons een brede range van (dieet)voeders vinden van de merken Specific en Royal Canin (andere merken op bestelling). Naast dieetvoeding hebben wij dus ook onderhoudsvoeding voor uw hond en/of kat. Ook beschikken wij over een ruim assortiment dierbenodigdheden, zoals vlooienbestrijdingsmiddelen en ontwormingsmiddelen. Maar ook verzorgingsartikelen zoals borstels, kammen, shampoos, tandenborstels, e.d. kunt u bij ons terecht. Bij alle producten die u koopt, krijgt u uiteraard een gedegen advies.

Een sterk team
Ons team bestaat uit vijf dierenartsen, vijf assistentes en een praktijkmanager.

Han van Lom
Dierenarts

Reinier Nederlof
Dierenarts

Astrid Lindenhovius
Dierenarts

Carlijn Neimeijer – Gommans
Dierenarts

Gerben Blankenvoorde
Dierenarts

Gesbert Douma
Dierenarts

Kim van Corbach
Dierenartsassistente

Bianca van Lenthe – Steur
Dierenartsassistente

Evelien Jansen
Dierenartsassistente

Bertine Mol
Dierenartsassistente

Gerrie Hollak – Hardeman
Dierenartsassistente

Rianne Lommers – Fluks
Praktijkmanager

Praktijk app

We leven in een tijd waar we bijna niet meer zonder onze smartphone en de daar bijbehorende apps kunnen. Daarom proberen ook wij met de tijd mee te gaan. Ook Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft een app ontworpen om u de zorg van uw huisdier wat makkelijker te maken. Daarnaast kunnen er spaarpunten gespaard worden in de app. Bij elke euro die besteed wordt via de app of in de praktijk, krijg je 1 spaarpunt. De spaarpunten kunnen op geselecteerde producten ingeleverd worden. Ook wordt het laatste nieuws en handige tips gedeeld via de app.

Naast het sparen van punten, heeft de app ook nog andere functies namelijk:

  • Online een afspraak maken
  • Bestellingen plaatsen
  • Spaarpunten sparen
  • Praktijk en diergegevens overzichtelijk en altijd bij de hand
  • Herinneringen ontvangen voor vaccinaties, vlo- en teek producten en ontworming producten

Meer weten over de app of de geselecteerde producten bekijken waarop je spaarpunten kunt inleveren, kijk dan hier.