Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen

Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen is een uniek samenwerkingsverband tussen vier gemengde dierenartsenpraktijken. Wij werken op verschillende punten samen waardoor wij u en uw (huis)dier de optimale zorg kunnen verlenen.

Het team

Het team van DAC van Vecht tot Venen bestaat uit vierentwintig dierenartsen (gezelschapsdieren en landbouwhuisdierenartsen), een praktijkmanager en vijfentwintig assistentes. Alle dierenartsen en assistentes werken allemaal vanuit hun eigen groepspraktijken, maar komen regelmatig samen voor nascholing en intercollegiaal overleg. Samen hebben we een schat aan kennis en kunde in huis.

Graag onze teams ontmoeten, kijk op de vestigingspagina’s van onze praktijken:

Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen
Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen

Samenwerkingspunten

DAC van Vecht tot Venen werkt op een aantal punten samen. Zo wordt de kennis, kunde er ervaringen met elkaar gedeeld en gebundeld. Eén keer in de twee maanden komen de dierenartsen bijeen om kennis, ervaringen en patiënten met elkaar te delen. Hierdoor wordt het kennisniveau hoger.

Een geheel ander punt maar net zo belangrijk is het opzetten van een gezamenlijke dienstregeling. Dit houdt in dat er buiten de openingstijden van onze praktijken, altijd een dierenarts voor u klaar staat, ongeacht de drukte in de dienst. Hierdoor kunnen wij optimale service verlenen en wordt u als klant altijd geholpen. Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen en Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland doen de diensten gezamenlijk. Dit om de dienst nog beter te optimaliseren.

Tevens worden de faciliteiten binnen de praktijken gebundeld. Hierdoor kunnen patiënten doorgestuurd worden naar één van de andere praktijken als een bepaalde behandeling op de ene praktijk niet wordt aangeboden. Daarnaast zijn er dierenartsen binnen ons samenwerkingsverband die meer kennis hebben op bepaalde deelgebieden van de diergeneeskunde. Ook op deze manier kunnen patiënten onderling doorverwezen worden. Denk hierbij aan:

Het beleid op marketing gebied wordt eveneens op elkaar afgestemd. Denk hierbij aan:

  • Elke praktijk heeft een eigen facebook pagina. Boven aan elke pagina kan door geklikt worden naar de desbetreffende facebook pagina van de praktijk. Dit kan ook vanuit elke vestigingspagina.
  • De praktijk app. Om met onze tijd mee te gaan, hebben wij een eigen praktijk app. Met de app kan je afspraken maken, medicijnen bestellen, punten sparen, herinneringen ontvangen voor vaccinatie, vlo en teek middelen en informatie over onze praktijken vinden. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Gespaarde spaarpunten kunnen ingeleverd worden voor leuke artikelen.
  • Met DAC van Vecht tot Venen hebben we een eigen youtube kanaal. Hierop zijn handige en korte filmpjes te zien, dia gerelateerd of activiteiten die wij georganiseerd hebben.
  • Gezamenlijke acties. Regelmatig hebben de praktijken acties die wij met DAC van Vecht tot Venen organiseren. Hou de homepage en vestigingspagina’s in de gaten.
  • Gezamenlijke website. Voorheen had elke praktijk een eigen website, dit is samengevoegd en uit gereid tot de website die op dit moment aanwezig is.