De praktijk van Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

Landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren en paarden

Onze vestiging zit sinds 1982 gevestigd in het praktijkpand aan de van Ittersumstraat 1 te Dalfsen.  De vestiging bestaat uit een afdeling voor landbouwhuisdieren en een afdeling voor gezelschapsdieren en paarden. Binnen de landbouwhuisdieren worden herkauwers en varkens behandeld. De organisatie van de varkenspraktijk geschiedt vanuit “Varkensartsen Twente-Salland”

Met vijf dierenartsen en vijf assistentes en niet te vergeten onze praktijkmanager staan wij voor u en uw huisdier 7 dagen in de week, dag en nacht klaar!

Zeer compleet uitgerust

Onze kliniek voldoet aan de eisen van deze tijd, is voorzien van een praktische behandelkamer, een separate operatie kamer, een grote multifunctionele ruimte en de nodige voorzieningen voor de opname van uw huisdier. Tevens hebben wij de beschikking over een laboratorium met bloedanalyse apparatuur voor klinisch-chemisch en haematologisch onderzoek, en de mogelijkheid voor faeces-, urine- en bacteriologisch onderzoek. Bij (loopse) teven kunnen wij ook het progesteron gehalte bepalen. De bepaling geschiedt met de ovucheq-plasma methode, hierdoor kunnen wij met een getal aangeven hoe het verloop van het progesteron gehalte in het bloed is. Dit verloop is een waardevolle aanvulling om het dekmoment aan te geven.

Uiteraard beschikken wij over digitale röntgenapparatuur voor gezelschapsdieren volgens de laatste richtlijnen. Tevens zijn aanwezig scanners voor (drachtigheids) onderzoek bij gezelschapsdieren, paarden, schapen en geiten. Met ons video-compact systeem kunnen wij u mee laten kijken bijvoorbeeld bij het inspecteren van de oren.

Alle uitslagen die via de lab apparatuur beschikbaar komen worden rechtstreeks gekoppeld met de patiëntenkaart, waardoor er altijd en overal een goed overzicht is met betrekking tot uw dier.