Help, zwarte stippen in de vacht van mijn huisdier

Iedereen kent ze vast wel, de kleine zwarte puntjes in de vacht van je huisdier. Je kan je nog afvragen; zijn dit vlooienpoepjes of zandkorrels. Over het algemeen, zeker als er meerdere zwarte puntjes in de vacht te vinden zijn, duidt dit op aanwezige vlooien in de omgeving. U kunt dit testen door met een vlooienkam door de vacht te kammen of het zwarte puntje op een wit papiertje uit te vegen. Ontstaat er een bruinige – rode kleur, dan is het vlooienpoep. Zeker met dit warme weer, kunnen vlooien zich razend snel vermenigvuldigen. Maar ook in de winter, kan je flink last hebben van vlooien. Dit komt doordat onze huizen steeds beter geïsoleerd zijn en de verwarming in huis aan stat. Hierdoor kunnen vlooien veel gemakkelijker overleven.

Mocht je een vlo waarnemen op je huisdier, hou er dan rekening mee dat er meer vlooien in de omgeving aanwezig zijn. Maar liefst 95% van de vlooienpopulatie bevindt zich in de omgeving en niet op het huisdier. Daarom geven wij aan om zowel in het voorjaar als ook in het najaar, je huisdier goed te behandelen tegen vlooien. Dit kan op verschillende manieren en met verschillende producten. Graag leggen wij u uit, wat voor uw leefomstandigheden en huisdier de beste manier is. Daarnaast leggen wij u ook uit hoe je een vlooienplaag kunt voorkomen. En als er een vlooienplaag aanwezig is, hoe je hier doeltreffend vanaf komt. Wilt u toch eerst meer online lezen over de cyclus van de vlo, hoe je het beste een vlo kan bestrijden en welke middelen er tegenwoordig allemaal zijn, klik dan hier. Op deze pagina wordt duidelijke informatie gegeven waarmee u zelf al aan de slag kunt. Heeft u toch nog vragen naar aanleiding van het lezen van de pagina, dan beantwoorden wij graag de vragen.

Contact

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze klinieken bij u in de buurt

Zoek mijn kliniek

Praktijk app op smartphone

We leven in een tijd waar we bijna niet meer zonder onze smartphone en de daar bijbehorende apps kunnen. Ook Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft een app om u de zorg van uw huisdier wat makkelijker te maken. Met de app kan je online een afspraak maken, spaarpunten sparen en inleveren voor leuke producten en kortingen, bestellingen plaatsen, herinneringen ontvangen voor vaccinaties, vlo- en teek en ontworm producten en praktijk en diergegevens overzichtelijk en altijd bij de hand.
De app kan gratis gedownload worden in de app store van Android en iPhone.

 

Illustratie app

Onze locaties

Onderstaand de contact gegevens van onze locaties. Meer weten over een desbetreffende locatie? Klik dan door naar de kliniek pagina.

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Pr. Beatrixlaan 7

7711 KG Nieuwleusen

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Burgemeester Malcorpslaan 1

8061 AG Hasselt

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

van Ittersumstraat 1

7721 DL Dalfsen

(0529) 435363

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Zwolseweg 1

7707 AA Balkbrug

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen

Achthoevenweg 10

7951 SK Staphorst

(0522) 463437

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Arendshorstlaan 19

8043 VE Zwolle

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

© 2020 Dierenartsencombinatie Van Vecht tot Venen

Vormgeving en realisatie: CMCG