Vakantiechecklist voor je huisdier

Het is weer bijna zo ver, de vakanties staan weer voor de deur. Ook dit jaar zouden de meeste vakanties er anders uit zien dan voorgaande jaren vanwege corona. Wel is het inmiddels weer mogelijk om naar het buitenland te reizen. Wat u  ook gaat doen in de vakantie (wel of niet naar het buitenland), denk tijdig na wat te doen met je huisdier. Er zijn verschillende opties. In sommige gevallen wordt er voor gekozen om de hond en/of kat mee te nemen op vakantie. Dit kan zowel een vakantie in Nederland of in het buitenland zijn. Een andere optie is om het huisdier naar een pension te brengen. Een pension is een plek waar verschillende hond en/of katten worden verzorgt gedurende een periode (vaak tijdens vakanties). In de regio zijn verschillende pension te vinden.

De laatste optie is om het huisdier thuis te laten en te zorgen voor een oppas. Dit kan familie, vrienden of buren zijn. Soms komt de oppas tijdelijk in het huis wonen om het dier optimaal te verzorgen (vaak bij honden) en in andere gevallenkomt de oppas een of enkele keren naar het huis toe (vaak bij katten).

Welke optie er ook gekozen wordt, er dient enige voorbereidingen getroffen te worden. Om dit wat makkelijker te maken, hebben wij handige checklisten gemaakt per optie voor de hond en de kat. De chechlisten zijn:

Heeft u na het lezen van de checklisten nog vragen, dan staan wij u graag te woord. Ook kunnen wij persoonlijke vragen omtrent het huisdier of vakantie locatie met u bespreken. Neemt contact op met uw dierenartsenpraktijk.

Contact

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze klinieken bij u in de buurt

Zoek mijn kliniek

Praktijk app op smartphone

We leven in een tijd waar we bijna niet meer zonder onze smartphone en de daar bijbehorende apps kunnen. Ook Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft een app om u de zorg van uw huisdier wat makkelijker te maken. Met de app kan je online een afspraak maken, spaarpunten sparen en inleveren voor leuke producten en kortingen, bestellingen plaatsen, herinneringen ontvangen voor vaccinaties, vlo- en teek en ontworm producten en praktijk en diergegevens overzichtelijk en altijd bij de hand.
De app kan gratis gedownload worden in de app store van Android en iPhone.

 

Illustratie app

Onze locaties

Onderstaand de contact gegevens van onze locaties. Meer weten over een desbetreffende locatie? Klik dan door naar de kliniek pagina.

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Burgemeester Malcorpslaan 1

8061 AG Hasselt

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

van Ittersumstraat 1

7721 DL Dalfsen

(0529) 435363

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Zwolseweg 1

7707 AA Balkbrug

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen

Achthoevenweg 10

7951 SK Staphorst

(0522) 463437

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Arendshorstlaan 19

8043 VE Zwolle

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

© 2020 Dierenartsencombinatie Van Vecht tot Venen

Vormgeving en realisatie: CMCG