Huisdierenverzekering

Verantwoord huisdierbezit brengt een goede verzorging voor hond en/of kat met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen. Net als uzelf kan ook uw hond en/of kat betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan één van onze dierenartsen, uw huisdier weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening van honderden of zelfs wel meer dan duizend euro. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen.

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw hond en/of kat. Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte wanneer u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als bij verzekeringen voor mensen zijn er ook bij de dierenverzekeringen diverse pakketten en aanvullende verzekeringen. Alles staat duidelijk vermeld in de brochures van de verzekeringsmaatschappij.

De kosten van de verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd. Hoe jonger u uw hond gaat verzekeren, hoe goedkoper het is. Ook is het soort pakket en de looptijd van de verzekering bepalend voor de premie.

huisdierenverzekering