Het aanschaffen van een pup

Heeft u besloten om een pup aan te schaffen? Dan is het wellicht handig om onderstaande checklist door te nemen. Op de checklist vindt u nuttige benodigdheden maar ook handige tips die u kunt gebruiken. Bent u goed voorbereid voordat u uw kleine viervoeter in huis haalt!

pup aanschaffen

Checklist, aanschaf van een pup!

Benodigdheden:
o Hondenmand/kussen
o Bench
o Puppyvoeding; compleet

Puppyvoeding droog en/of nat o Halsband of tuigje
o Riem
o Penning voor aan de halsband o Voederbakjes
o Drinkbak of fonteintje
o Speelgoed
o Snack om mee te belonen

Verzorging en preventie:
o Vlooienkam
o EHBO-set met tekenpincet
o Ontwormingsmiddel
o Vlooienbestrijding
o Jaarlijkse inentingen tegen ziektes in

Binnen- en/of buitenland
o Huisdieren verzekering
o Deskundig vacht-/trimadvies o Haarborstel

Tips:

Spelen:
Het spelen met uw pup is erg belangrijk. Hiermee leert de pup welke speeltjes van hem zijn en welke niet. Gebruik afwisselend speelgoed.

Zindelijkheid:
Vaak begint de fokker al met zindelijkheidstraining. Helaas is vaak nog geen 1 pup volledig zindelijk. Laat uw pup meerdere keren per dag uit. Als de pup buiten zijn behoefte doet, beloon de pup dan.

Puppyprogramma:
Op al onze praktijken kunt u het eerste levensjaar van uw pup een programma volgen bij ons op de praktijk. Groot voordeel is dat uw pup een positieve ervaring opbouwt met onze praktijk.

Chippen:
Vanaf 1 april 2013 is het verplicht in Nederland om pups te laten chippen binnen 7 weken naar de geboorte. Tevens dienen de pups binnen 8 weken naar de geboorte geregistreerd worden in een aangewezen databank. Waarschijnlijk is de pup die u koopt al gechipt door de fokker. U dient echter nog uw gegevens te wijzigen in de aangewezen databank.

Ontwormen:
Pups dienen vaker ontwormt te worden dan volwassen honden. Wij adviseren om een pup op 2, 4, 6 en 8 weken en op 2, 4, 6 en 8 maanden leeftijd te ontwormen. Daarna is 4 keer per jaar voldoende.

Vlooienbestrijding:
Het bestrijden van vlooien dient maandelijks te gebeuren. Dit kan door middel van een pipetje in de nek of het geven van een tablet

Wees voorbereid voordat u uw kleine viervoeter in huis haalt!

Print hier de lijst uit zodat u deze kunt afvinken:
Checklist pup aanschaffen

Heeft u nog vragen of wilt u advies? neem dan contact op met één van onze praktijken.