Gebitsreiniging hond

Problemen met het gebit
Vier van de vijf honden boven de drie jaar hebben gebitsproblemen. De eerste klachten zijn vaak dat de hond een onaangename lucht bij zijn bek heeft. De hond heeft daarentegen dan al veel langer (pijn) klachten. Daarom is een goede gebitsreiniging hond zeer belangrijk.

Hoe herken je gebitsproblemen:

  • De hond heeft een slechte adem.
  • De hond eet minder enthousiast en laat harde brokken liggen. Zelfs is duidelijk pijn bij het eten waar te nemen.
  • De hond heeft een bruine aanslag op de tanden en/of kiezen.

Hieronder foto’s voor en na de gebitsbehandeling.

Veel problemen kunnen voorkomen worden door het “onderhouden” van het gebit. Dat kan door middel van voeding, kauwstaven, vetaquadent (vloeistof door het water), etc. Het meest effectieve is nog altijd het poetsen van de tanden. Heeft uw hond echter al klachten, dan zou dit beoordeeld moeten worden door een dierenarts. Heeft de hond al extreem veel tandsteen dan is gebitssanering noodzakelijk.

Het gebit
Het gebit van de hond bestaat uit de volgende elementen:

Uitgebreide tandheelkundige zorg
Binnen Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen zich gespecialiseerd in tandheelkunde bij honden en katten. Het is mogelijk om door eigen dierenarts doorverwezen te worden naar Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen. Meer lezen over de mogelijkheden die Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen aanbiedt:

Gebitssanering bij de hond
Extractie van tanden en kiezen bij de hond