Artrose consult

Artrose is een veelvoorkomende aandoening en is ook beter bekend onder de noemer gewrichtsslijtage. 1 op de 5 honden heeft last van artrose.

Artrose ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er aangemaakt kan worden. Ook de vloeistof in het gewricht verminderd na enige tijd. Hierdoor gaan de botten over elkaar heen schuren, waardoor er pijn optreedt bij uw dier.
Chronisch pijn bij dieren is vaak moeilijk te herkennen. Symptomen van pijn door artrose zijn onder andere; stijfheid na rust, start kreupel, piepen, moeite met traplopen of in de auto springen. Vaak zijn er opflikkeringen van pijn. Dan lijkt het weer even beter, maar dit is niet het geval. Het blijft chronische pijn.
Artrose wordt gediagnosticeerd aan de hand van het klinische beeld en lichamelijk onderzoek. Om dit te bevestigen kan er een röntgenfoto gemaakt worden. Meer weten over het ziekte beeld artrose, klik hier!

Het artrose consult
Omdat artrose een veelvoorkomende chronische aandoening is, hebben wij op onze praktijk een speciaal begeleidingsprogramma voor artrose patiënten opgezet; het artrose consult. De dierenarts zal met u een behandeling opstarten en samen met u en de assistente tijdens het artrose consult verder uitwerken. De behandeling wordt dus volledig op uw huisdier aangepast! Tijdens het artrose consult zal de assistente verschillende onderwerpen met u bespreken zoals het bewegingspatroon, de medicatie en de voeding van de hond. Tevens wordt er na het gewicht gekeken. Eens in de twee á drie maanden wordt het consult herhaald, zodat u en de assistente de vorderingen van uw huisdier goed kunnen bijhouden. U krijgt een dagboekje mee waarin u samen met de assistente de gegevens van uw huisdier kunt noteren en waar u ook thuis opmerkingen en observaties in kunt schrijven.

Heeft u interesse in het artrose consult, neem dan contact op met onze praktijk!