ECG: hartfimpje

Binnen Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen is er een mogelijkheid om een hartfilmpje (ECG) te maken. Met een ECG hartfilmpje kunnen we het functioneren van de hartspier zichtbaar maken. Het hart is een holle spier die door samen te trekken, bloed rond pompt in het lichaam. Bij het samentrekken worden er elektronische signalen afgegeven. Deze elektronische signalen worden opgevangen door het ECG apparaat. Zo kunnen afwijkingen waargenomen worden.

Het maken van een hartfilmpje is over het algemeen niet belastend voor uw huisdier. Het is geheel pijnloos en in de meeste gevallen hoeft uw huisdier niet onder narcose. In een aantal gevallen wordt uw huisdier op de zij gelegd, in andere gevallen kan het huisdier blijven staan. Doordat het apparaat geen straling bevat, kunt u als eigenaar aanwezig zijn bij het maken van de hartfilmpje.
De gegevens van het hartfimpje worden door de computer geanalyseerd en door ons beoordeeld. In twijfel gevallen kunnen wij het hartfilmpje opsturen naar een specialist.

De afbeelding geeft een deel van de uitslag van een hartfilmpje weer.

ecg hartfilmpje