Voeding van de hond

pup aanschaffen

De hond is een carnivoor. Dit betekent dat de hond vlees nodig is. Op dit moment zijn er veel verschillende voeders verkrijgbaar voor de hond. Naast een dierenspeciaalzaak hebben ook wij onderhoudsvoer in ons assortiment.

Droge brokken in plaats van natvoer

Wij adviseren om uw hond standaard droge brokken te geven in plaats van natvoer. Dit heeft meerdere redenen. De voornaamste reden is, dat door brokken het tandsteen grotendeels verwijderd wordt. Dit komt doordat de hond op een brokje moet kauwen. Het brokje schuurt vervolgens langs tanden en kiezen. Hierdoor wordt een deel van het tandsteen verwijderd. Bij natvoer is dit effect niet aanwezig aangezien dit zacht vlees is (geen schuur effect). Daarnaast bevat natvoer veel vocht en minder voedingsstoffen. Hierdoor moet de hond veel meer natvoer eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Complete voeding

Kies altijd voor complete voeding. Er zijn wetten en regels die er voor moeten zorgen dat elke voeding gegarandeerd voldoende voedingsstoffen (o.a. vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten, etc.) bevatten. Als een voeding aan deze eisen voldoet, staat dit vermeldt op de verpakking als “compleet” of “volledig” voeder. Let hierop als u een voeding koopt.

Samenstelling

Het is belangrijk om de samenstelling van het voer goed na te kijken. Het ingrediënt dat als eerst op de verpakking genoemd wordt is in de grootste hoeveelheid aanwezig. Zoals hier boven al vermeld werd, is een hond een carnivoor. In zijn voeding is het belangrijk om vlees binnen te krijgen. Goedkopere voeders hebben als eerste ingrediënt vaak ‘granen’ staan. Een hond is een vleeseter dus zal meer met vlees kunnen dan met granen. Doordat goedkopere voeders hoofdzakelijk granen gebruiken, poept een hond een groot gedeelte van het voer weet uit, omdat het de granen niet kan gebruiken als bouwstof. Hierdoor moet de hond meer voeding opnemen van een goedkopere voeder, dan een voeder die als eerste bestanddeel ‘vlees’ in de brokken heeft zitten. Bij het aanschaffen van een zak goedkopere voeding, lijkt het dus dat je goedkoper uit bent. Echter dient de hond veel meer voeding binnen te krijgen dan van een voeder die betere bestanddelen heeft. Hierdoor kan je dus duurder uitkomen.

Beter is het om voeding te kopen waar als eerste ingrediënt ‘vlees’ wordt verwerkt. Binnen onze praktijk hebben wij verschillende voeders staan. Dit bestaat uit onderhoudsvoeding en dieetvoeding. Het onderhoudsvoer is te verkrijgen voor honden en katten in verschillende leeftijdscategorieën om het zo optimaal mogelijk te maken voor het huisdier. Dieetvoeding wordt ingezet om een aandoening te ondersteunen. Meer weten, neem gerust contact met ons op.

voeding honden
Contact

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze klinieken bij u in de buurt

Zoek mijn kliniek

Praktijk app op smartphone

We leven in een tijd waar we bijna niet meer zonder onze smartphone en de daar bijbehorende apps kunnen. Ook Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft een app om u de zorg van uw huisdier wat makkelijker te maken. Met de app kan je online een afspraak maken, spaarpunten sparen en inleveren voor leuke producten en kortingen, bestellingen plaatsen, herinneringen ontvangen voor vaccinaties, vlo- en teek en ontworm producten en praktijk en diergegevens overzichtelijk en altijd bij de hand.
De app kan gratis gedownload worden in de app store van Android en iPhone.

 

Illustratie app

Onze locaties

Onderstaand de contact gegevens van onze locaties. Meer weten over een desbetreffende locatie? Klik dan door naar de kliniek pagina.

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Pr. Beatrixlaan 7

7711 KG Nieuwleusen

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Burgemeester Malcorpslaan 1

8061 AG Hasselt

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

van Ittersumstraat 1

7721 DL Dalfsen

(0529) 435363

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Zwolseweg 1

7707 AA Balkbrug

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen

Achthoevenweg 10

7951 SK Staphorst

(0522) 463437

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Arendshorstlaan 19

8043 VE Zwolle

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

© 2020 Dierenartsencombinatie Van Vecht tot Venen

Vormgeving en realisatie: CMCG