Overgewicht bij de hond

sterilisatie teef

Overgewicht is een veel voorkomend probleem bij huisdieren. Onderzoek wijst uit dat 25% tot 50% van de huisdieren te kampen heeft met overgewicht. Daarom hebben wij het Weight Care programma opgezet.

Overgewicht is schadelijk

Overgewicht kan schadelijke gevolgen hebben zowel voor mens als dier. Wij moeten dan denken aan overbelasting van de gewrichten, stofwisselingsziekten zoals suikerziekte en hart problemen. Net zoals bij mensen garandeert een verandering van dieet niet altijd een permanent resultaat (het ‘jojo’-effect). Vaak is het noodzakelijk gewoontes en levensstijl te veranderen. Als u uw dier zelf wilt laten afvallen, duurt het vaak erg lang voordat u resultaat ziet en raakt u uw motivatie kwijt. Wij kunnen u hierbij helpen. Onderstaand geven wij nuttige tips om uw huisdier meer in beweging te krijgen. Daarnaast kunt u mee doen met uw huisdier aan het weight care programma. Zo valt uw huisdier op een verantwoordelijke manier af, onder begeleiding van een assistente.

overgewicht hond en kat
zo moet het dus niet

Tips voor meer beweging

Geef uw huisdier, verdeeld over de hele dag, kleine porties eten. Zo kan het huisdier zich niet overeten en blijft de spijsvertering op gang. Daarnaast kunt u ook de voederbakjes boven aan de trap zetten. Als uw huisdier dan wil eten, moeten ze eerst naar boven lopen.
Gooi, ‘s avonds als uw voor de tv zit, enkele brokjes door de kamer heen. Het liefste per brokje. Zo moet uw hond of kat zoeken naar het eten.
Weeg ‘s ochtends de totale hoeveelheid brokjes af wat uw huisdier die dag mag hebben. Doe dit in een afgesloten bakje. Want hierbij geldt op = op. Op deze manier wordt er minder gevoerd.

Laat uw huisdier in het algemeen meer bewegen door te spelen, te wandelen, etc. Voor honden is het zwemmen in de zomer ook een goede beweging.

Contact

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze klinieken bij u in de buurt

Zoek mijn kliniek

Praktijk app op smartphone

We leven in een tijd waar we bijna niet meer zonder onze smartphone en de daar bijbehorende apps kunnen. Ook Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft een app om u de zorg van uw huisdier wat makkelijker te maken. Met de app kan je online een afspraak maken, spaarpunten sparen en inleveren voor leuke producten en kortingen, bestellingen plaatsen, herinneringen ontvangen voor vaccinaties, vlo- en teek en ontworm producten en praktijk en diergegevens overzichtelijk en altijd bij de hand.
De app kan gratis gedownload worden in de app store van Android en iPhone.

 

Illustratie app

Onze locaties

Onderstaand de contact gegevens van onze locaties. Meer weten over een desbetreffende locatie? Klik dan door naar de kliniek pagina.

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Pr. Beatrixlaan 7

7711 KG Nieuwleusen

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Burgemeester Malcorpslaan 1

8061 AG Hasselt

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

van Ittersumstraat 1

7721 DL Dalfsen

(0529) 435363

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Zwolseweg 1

7707 AA Balkbrug

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen

Achthoevenweg 10

7951 SK Staphorst

(0522) 463437

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Arendshorstlaan 19

8043 VE Zwolle

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

© 2020 Dierenartsencombinatie Van Vecht tot Venen

Vormgeving en realisatie: CMCG