Huisdierenverzekering

Verantwoord huisdierbezit brengt een goede verzorging voor hond met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen. Net als uzelf kan ook uw hond betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan één van onze dierenartsen, uw hond weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening van honderden of zelfs wel meer dan duizend euro. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen.

Verschillende verzekeringen

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw hond . Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte wanneer u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als bij verzekeringen voor mensen zijn er ook bij de huisdierverkeringen diverse pakketten en aanvullende verzekeringen. Alles staat duidelijk vermeld in de brochures van de verzekeringsmaatschappij. Let wel op, het chippen van uw huisdier is bij een verzekering verplicht.

Oriënteren op een huisdierenverzekering

Het is verstandig om u eerst goed te oriënteren als u van plan bent een huisdierverzekering af te sluiten. Er is namelijk heel veel keuze; van petplan tot aan hema met allemaal verschillende pakketten en verschillende voorwaarden. Ga daarom eerst huisdierverkeringen vergelijken en bepaal welke huisdierverzekering  het beste bij u en bij u financiële situatie past.

De kosten van de verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd. Hoe jonger u uw hond gaat verzekeren, hoe goedkoper het is. Ook is het soort pakket en de looptijd van de verzekering bepalend voor de premie.

Bij alle huisdierverzekeringen geldt dat u zelf eerst de nota bij de dierenarts moet voldoen. U krijgt een nota per post of per mail die u in kunt dienen bij de verzekering. Deze nota is voorzien van het chipnummer en de naam van het dier.

Wel of niet verzekeren

Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze en hangt af van uw financiële situatie. Als u bijvoorbeeld niet in staat bent om grote onverwachte kosten te betalen is het misschien verstandig om een huisdierverzekering af te sluiten. U heeft een dier aangeschaft en wilt hem dan ook de zorg kunnen geven die hij nodig heeft. Bedenk dat een operatie of behandeling van bijvoorbeeld een chronische ziekte al snel meer dan 1000 euro kost. Met een dierenverzekering worden deze kosten minus je eigen risico vergoed.

Heeft u advies nodig of vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze klinieken bij u in de buurt

Zoek mijn kliniek

Praktijk app op smartphone

We leven in een tijd waar we bijna niet meer zonder onze smartphone en de daar bijbehorende apps kunnen. Ook Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft een app om u de zorg van uw huisdier wat makkelijker te maken. Met de app kan je online een afspraak maken, spaarpunten sparen en inleveren voor leuke producten en kortingen, bestellingen plaatsen, herinneringen ontvangen voor vaccinaties, vlo- en teek en ontworm producten en praktijk en diergegevens overzichtelijk en altijd bij de hand.
De app kan gratis gedownload worden in de app store van Android en iPhone.

 

Illustratie app

Onze locaties

Onderstaand de contact gegevens van onze locaties. Meer weten over een desbetreffende locatie? Klik dan door naar de kliniek pagina.

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Pr. Beatrixlaan 7

7711 KG Nieuwleusen

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Burgemeester Malcorpslaan 1

8061 AG Hasselt

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

van Ittersumstraat 1

7721 DL Dalfsen

(0529) 435363

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Zwolseweg 1

7707 AA Balkbrug

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen

Achthoevenweg 10

7951 SK Staphorst

(0522) 463437

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Arendshorstlaan 19

8043 VE Zwolle

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

© 2020 Dierenartsencombinatie Van Vecht tot Venen

Vormgeving en realisatie: CMCG