Hond wassen in de dogwash

sterilisatie teef

Elke hond houdt er van, lekker ravotten en rollen buiten. Niet altijd even lekker voor ons als eigenaar. Je ontkomt er niet aan, om je hond een keer te wassen. Doe je dit dan in de badkamer of toch maar in de tuin aangezien de hond erg vies is? Hier hoef je niet meer over na te denken, want wij hebben de oplossing, de dogwash! Een hondendouche waar je gemakkelijk je hond zelf kunt wassen.

Hoe werkt de dogwash?

In de dogwash kan de hond gemakkelijk op sta hoogte gewassen worden. De badkuip waar de hond in staat, is verhoogd. Hierdoor hoeft u als eigenaar niet te bukken. In de badkuip zit een deur waardoor de hond gemakkelijk er in kan springen.

Met het bedieningspaneel kan aangegeven worden welke functies gebruikt worden. Er kan gekozen worden uit shampoo, spoelwater (warm water), conditioner, anti vlooien- en tekenshampoo, föhn laag en hoog volume en de badkuip ontsmetten. De keuze kan zelf gemaakt worden, het programma hoeft niet volledig doorlopen te worden. Het is dus ook mogelijk om de hond na de wasbeurt te drogen. Mocht de hond toch niet helemaal droog zijn (bijv. de voetjes van de hond omdat de hond in de natte badkuip staat), dan liggen er handdoeken die gebruikt kunnen worden.

Een wasbeurt duurt 10 minuten. De kosten bedragen €7,50 (10 minuten).

hond wassen in de dogwash

Tips om je hond te wassen

Om de hond vertrouwd te maken met het wassen, hebben wij hieronder enkel tips.

  • Borstel de hond voordat hij gewassen wordt. Zorg ervoor dat er geen of nagenoeg geen klitten in de vacht aanwezig zijn.
  • Maak de vacht van de hond eerst goed nat voordat er shampoo in wordt gesmeerd. Daarnaast wordt de meeste viezigheid al uit de vacht gespoeld. Werk van achteren naar voren. Hou de douchekop vlak boven de vacht. De vacht kan zo beter gereinigd worden en het is minder stressvol voor de hond. Maak als laatste de kop van de hond nat. Sproei niet in zijn ogen en oren. Door de kop iets omhoog te houden, loopt het water naar achteren.
  • Masseer de shampoo zachtjes in met de haren mee. Let op: gebruik altijd hondenshampoo. Bij de dogwash is een keuze mogelijkheid tussen gewone hondenshampoo of anti – vlooien en teken shampoo. Spoel de shampoo grondig uit. Vanaf de kop naar de achteren. Houd ook hierbij de kop iets omhoog zodat het water naar achteren wegloopt.
  • Droog de hond met de functie ‘föhn’ op de dogwash. Dit kan met laag en hoog volume. Het nadrogen van de hond kan met een handdoek. Het beste is om te deppen.
  • De laatste en erg belangrijke tip is, geef uw hond een beloning na het wassen! De hond leert dat wassen in de dogwash leuk is. Hij zal meer gaan ontspannen.

Locaties

Binnen Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen zijn er twee mogelijkheden om de hond te wassen in een dogwash. Dit zijn:

  • Dierenartsencombinatie Staphorst, Achthoevenweg 10 te Staphorst. De dogwash is geopend van 8:00 – 20:00 uur op ma. t/m za.
  • Welkoop Hasselt, Burgemeester Malcorpslaan 1a te Hasselt. De dogwash is geopend tijdens winkeltijden van de Welkoop te Hasselt.
Contact

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze klinieken bij u in de buurt

Zoek mijn kliniek

Praktijk app op smartphone

We leven in een tijd waar we bijna niet meer zonder onze smartphone en de daar bijbehorende apps kunnen. Ook Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft een app om u de zorg van uw huisdier wat makkelijker te maken. Met de app kan je online een afspraak maken, spaarpunten sparen en inleveren voor leuke producten en kortingen, bestellingen plaatsen, herinneringen ontvangen voor vaccinaties, vlo- en teek en ontworm producten en praktijk en diergegevens overzichtelijk en altijd bij de hand.
De app kan gratis gedownload worden in de app store van Android en iPhone.

 

Illustratie app

Onze locaties

Onderstaand de contact gegevens van onze locaties. Meer weten over een desbetreffende locatie? Klik dan door naar de kliniek pagina.

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Pr. Beatrixlaan 7

7711 KG Nieuwleusen

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Burgemeester Malcorpslaan 1

8061 AG Hasselt

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

van Ittersumstraat 1

7721 DL Dalfsen

(0529) 435363

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Zwolseweg 1

7707 AA Balkbrug

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen

Achthoevenweg 10

7951 SK Staphorst

(0522) 463437

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Arendshorstlaan 19

8043 VE Zwolle

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

© 2020 Dierenartsencombinatie Van Vecht tot Venen

Vormgeving en realisatie: CMCG