Cat at Ease – Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Gouden zorg – Het verminderen van stress voor uw kat in onze praktijk.

Voordat het bezoek bij de dierenarts plaats vindt, zal de kat veel indrukken ervaren. Deze factoren kunnen zorgen voor stress. Voorbeelden hiervan zijn de onbekende kattenmand, de autorit naar de kliniek, vreemde geuren, geluiden en ook uitzichten. Daarom Cat at Ease, als dierenartspraktijk willen wij die stressfactoren minimaal houden voor het dier. Zodat er zo min mogelijk stress wordt ervaren tijdens het bezoekje aan de dierenarts. Uiteraard hebben wij hier rekening mee gehouden.

Katvriendelijkheid

Katvriendelijkheid erg belangrijk, hoe wordt uw kat benaderd? Ons personeel is getraind op het katvriendelijk benaderen, omgaan, vasthouden en fixeren van de kat. Wij nemen graag de tijd voor uw dier zodat hij of zij eerst kan wennen aan de omgeving en aan ons, voordat wij de kat gaan behandelen.

Stress verminderen in de wachtkamer

De praktijk speelt een belangrijke rol hierin. Zo is er in de wachtkamer ook rekening gehouden met uw kat, om tijdens het wachten stress te verminderen.  De wachtkamer is voorzien van een kast voor het plaatsen van het kattenmandje, op deze manier kunnen de katten elkaar niet zien. Daarnaast wordt het mandje boven vloerniveau geplaatst, om de kat een veilig gevoel te geven.

Stress verminderen in de spreekkamer

Het consult wordt gehouden in een aparte spreekkamer voor de kat. Deze kattenspreekkamer is voorzien van een feliway verdamper. Deze verdamper verspreidt rustgevende feromonen.  Met veel geduld, vriendelijkheid en empathie voeren wij de behandeling uit bij uw kat.

aparte spreekkamer voor de kat

Stress verminderen in de opname tijdens ziekte

Zowel overdag als ’s nachts kunnen wij uw zieke dier opnemen. De verblijfskooien voor opname zijn veilig, stevig en er is gedacht aan de wensen van uw kat. Een comfortabele slaapplaats, ruimte voor een verstopplek en een kattenbak. Om de kat wat extra service te bieden tijdens het verblijf kunnen wij warmtekussens, een kruikje en speeltjes aanbieden. Zo ervaart uw kat een veilig onderkomen. Bij eventuele benauwdheid van uw kat kunnen we extra zuurstof aanbieden, door de kat te plaatsen in de zuurstofkooi.

kattenopname

Stress verminderen tijdens onderzoek

Op het gebied van onderzoek bieden we verschillende testen aan. Zo is ons laboratorium voorzien van een Fiv/Felv en Probnp test. Ook kunnen wij de bloeddruk meten bij uw kat, deze handeling neemt wat extra tijd, geduld en ervaring in beslag.  Voor het uitvoeren van de bloeddrukmeting adviseren wij om uw kat te brengen voor een dag (deel) opname, zo kan uw kat rustig wennen aan de omgeving.

Contact

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze klinieken bij u in de buurt

Zoek mijn kliniek

Praktijk app op smartphone

We leven in een tijd waar we bijna niet meer zonder onze smartphone en de daar bijbehorende apps kunnen. Ook Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft een app om u de zorg van uw huisdier wat makkelijker te maken. Met de app kan je online een afspraak maken, spaarpunten sparen en inleveren voor leuke producten en kortingen, bestellingen plaatsen, herinneringen ontvangen voor vaccinaties, vlo- en teek en ontworm producten en praktijk en diergegevens overzichtelijk en altijd bij de hand.
De app kan gratis gedownload worden in de app store van Android en iPhone.

 

Illustratie app

Onze locaties

Onderstaand de contact gegevens van onze locaties. Meer weten over een desbetreffende locatie? Klik dan door naar de kliniek pagina.

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Pr. Beatrixlaan 7

7711 KG Nieuwleusen

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Burgemeester Malcorpslaan 1

8061 AG Hasselt

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

van Ittersumstraat 1

7721 DL Dalfsen

(0529) 435363

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Zwolseweg 1

7707 AA Balkbrug

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen

Achthoevenweg 10

7951 SK Staphorst

(0522) 463437

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Arendshorstlaan 19

8043 VE Zwolle

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

© 2020 Dierenartsencombinatie Van Vecht tot Venen

Vormgeving en realisatie: CMCG