ACTIE: vaccinatie konijn

Vaccineren tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2

Er zijn twee bekende virussen waartegen je jouw konijn kan laten vaccineren. Naast Myxomatose zijn konijnen gevoelig voor het RHD-virus, waarvan we meerdere varianten kennen, waaronder RHD1 en RHD2. RHD1 en RHD2 zijn dodelijke ziekten waar konijnen vatbaar voor zijn. Konijnen krijgen deze ziektes voornamelijk via wilde konijnen, knaagdieren en vogels, bepaalde vliegen en mogelijk ook besmet gras. Het is een gevaarlijke ziekte omdat een geïnfecteerd konijn er binnen enkele dagen aan zal sterven en er geen behandeling voor bestaat. Naast RHD1 en RHD2 zijn konijnen ook vatbaar voor het Myxomatose virus. Dit virus bestaat al langer en wordt overgedragen door direct contact met een ziek konijn, maar ook via een muggenbeet. Dit virus kan herkend worden aan het opzwellen van de oogleden, oren en genitaliën. De ogen zullen aan elkaar gaan plakken en ontsteken. Door afzwakking van het afweersysteem loopt het konijn risico om een longontsteking op te lopen. Er bestaat geen medicijn voor deze ziekte en uiteindelijk zal het konijn overlijden aan het Myxomatose virus. Bescherm je huisdier tegen deze virussen door ze jaarlijks te laten vaccineren.

We vaccineren met nobivac myxo – RHD plus deze vaccinatie beschermd jouw huisdier één jaar tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Met deze enting kunnen jouw konijnen vanaf zeven weken oud jaarlijks gevaccineerd worden. Natuurlijk controleren we ook of je konijn gezond is. Daarna kun je met een gerust hart naar huis, wetende dat je huisdier weer tot een jaar beschermd is tegen gevaarlijke virussen.

Contact

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze klinieken bij u in de buurt

Zoek mijn kliniek

Praktijk app op smartphone

We leven in een tijd waar we bijna niet meer zonder onze smartphone en de daar bijbehorende apps kunnen. Ook Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen heeft een app om u de zorg van uw huisdier wat makkelijker te maken. Met de app kan je online een afspraak maken, spaarpunten sparen en inleveren voor leuke producten en kortingen, bestellingen plaatsen, herinneringen ontvangen voor vaccinaties, vlo- en teek en ontworm producten en praktijk en diergegevens overzichtelijk en altijd bij de hand.
De app kan gratis gedownload worden in de app store van Android en iPhone.

 

Illustratie app

Onze locaties

Onderstaand de contact gegevens van onze locaties. Meer weten over een desbetreffende locatie? Klik dan door naar de kliniek pagina.

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Burgemeester Malcorpslaan 1

8061 AG Hasselt

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen

van Ittersumstraat 1

7721 DL Dalfsen

(0529) 435363

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Balkbrug – Nieuwleusen

Zwolseweg 1

7707 AA Balkbrug

(0523) 656202

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen

Achthoevenweg 10

7951 SK Staphorst

(0522) 463437

Naar kliniek-pagina >

Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Arendshorstlaan 19

8043 VE Zwolle

(038) 4771951

Naar kliniek-pagina >

© 2020 Dierenartsencombinatie Van Vecht tot Venen

Vormgeving en realisatie: CMCG