Loading...
nieuws en acties Hasselt 2018-02-07T11:03:45+00:00

Nieuws & acties van Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland

Sterilisatie en castratie actie katten 2018

Zorg dat uw katten tijdig worden gesteriliseerd en gecastreerd. “De lente” is voor alle katten hét onrustige seizoen, of ze nu binnen leven of buiten. In het grote spannende ‘buiten’ is immers van alles gaande dat de hormonen veel onrust geeft en ook door de binnenkat wordt gezien en beleefd…

Buiten zijn katers op zoek naar krolse poezen om te dekken. Vergis je niet, die onrust merk je zelfs bij gecastreerde katers, maar de druk is bij ongecastreerde katers natuurlijk veel groter. Zij komen soms van grote afstanden en betreden vreemde territoria met een gedreven energie: ‘hier ben ik!’ Dat leidt tot sproeien, vechten, dekken. En tot klaaglijk, langdurig en luidruchtig gemiauw, gemiauw… Dit veroorzaakt vaak stress en dan zien we weer meer onzindelijkheid.
Katten worden het hele jaar door gedekt, maar het voorjaar is toch echt het seizoen met veel onrust geeft en de eerste nestjes zijn er al in april. En hoewel het al vaak verteld wordt, kun je het niet genoeg herhalen: zorg dat je katten worden gesteriliseerd en gecastreerd! Er zijn al katten genoeg!

Net als vorig jaar hebben wij ook dit jaar weer een actie in de maand februari. U kunt uw kat met korting bij ons laten steriliseren of castreren. Bel gerust voor de mogelijkheden; 038-4771951

Februari maand van het gebit!

De maand februari in 2018 is wederom door dierenartsen opnieuw uitgeroepen tot de maand van het gebit bij huisdieren (bij de hond en de kat). Deze speciale maand met extra aandacht voor het gebit is een terugkerend onderdeel van onze dierenartsenkalender geworden.

Bij ons kunt u in de maand februari gratis (normaal €12,50) het gebit van uw hond of kat laten controleren door onze assistentes Manouk en Lieke die hier een speciale cursus voor hebben gevolgd.

Wat controleren we tijdens de gebitscontrole

Afwijkingen/veranderingen van bek, neus en lippen
Stand van gebit
Ernst van tandsteen/tandplak
Missende of loszittende elementen
Andere aandoeningen aan gebit
Uitleg poetsen

Ook kunnen we indien nodig een schatting maken van de kosten voor een gebitsbehandeling.
En u al vast het één en ander vertellen over de nazorg na de gebitsbehandeling.

U kunt telefonisch een afspraak inplannen met Manouk of Lieke via telefoonnummer 038-4771951

Wijziging dienstregeling met ingang van 5 juni 2017

Vanaf 5 juni 2017 gaat de invulling van onze spoeddiensten veranderen.

Samen met D.A.C. Staphorst-Ijhorst-Rouveen hebben wij de handen ineen geslagen.
We gaan samen de diensten verzorgen voor zowel ons eigen praktijkgebied als het praktijk gebied van D.A.C. Staphorst-Ijhorst-Rouveen.
Praktisch komt het er op neer dat de praktijkgebieden van beide praktijken in elkaar geschoven worden en de dienst verdeeld wordt onder de dierenartsen van beide praktijken. Vanaf bovengenoemde datum kunt u dus een dierenarts van de praktijk in Staphorst aan de lijn krijgen wanneer u in de dienst contact met ons opneemt. Uiteraard kunt u met uw huisdier langs komen op een van onze eigen vestigingen.

Aan ons telefoonnummer verandert er niets, wij zorgen zelf voor de doorschakeling naar de dienstdoende dierenarts. Wat wel gaat veranderen is dat we een back-up krijgen voor het geval dat wij niet bereikbaar zijn: Als wij in gesprek zijn of de telefoon geen bereik heeft, dan wordt er automatisch doorgeschakeld naar een call-center. U krijgt dan iemand aan de telefoon die uw boodschap aanneemt en er voor zorgt dat er een dierenarts opgetrommeld wordt indien nodig.

Tot slot: Uiteraard zullen alle werkzaamheden die in de dienst door de dierenartsen uit Staphorst bij u gedaan worden na afloop van de dienst met ons gecommuniceerd worden zodat wij hiervan op de hoogte zijn en eventuele nazorg zelf weer kunnen overnemen.