Een waardig afscheid

Het afscheid

Uw huisdier is zeer waarschijnlijk een echt lid van het gezin geworden; lief en leed wordt er gedeeld met uw trouwe vriend. Tegenwoordig wordt er anders met huisdieren omgegaan in vergelijking met hoe mensen vroeger met hun huisdier omgingen.  Bij geboorte of het ophalen van een jonge pup is er veel vreugde en soms wat onzekerheid. Gedurende het leven kunnen er momenten zijn waarbij er veel steun wordt ervaren van uw huisdier. Helaas komt er ooit ook een moment van afscheid nemen.

Er is nu meer begrip voor het verdriet om het sterven van een huisdier. Het rouwen wordt steeds meer als ‘normaal’ beschouwd. Een fijn en waardig afscheid bij het overlijden kan helpen bij de verwerking achteraf.

Meer mogelijk dan u denkt

Er is waarschijnlijk veel meer mogelijk na het sterven dan u denkt en niets is te gek;
 cremeren (individueel, eventueel met waardig afscheid vooraf of collectief)
Hierbij kan u kiezen uit een urntje terug, uitstrooien door het crematorium, het verwerken van de as in een sieraad of teruggave van de as in een strooiblik om zelf uit te strooien. U kunt er voor kiezen uw geliefde huisdier bij ons achter te laten of om zelf uw huisdier naar het dierencrematorium te brengen.

 begraven (in eigen tuin of op begraafplaats). Tevens is hier dan ook veel mogelijk m.b.t. grafstenen

– destructie (u kunt uw huisdier achterlaten bij de dierenarts)

Dierdonorcodicil

Sinds korte tijd zijn wij, als Diergeneeskundig centrum Dalfsen aangesloten bij Dierdonorcodicil (huisdier redt proefdier). Dit betekent dat u uw huisdier kunt doneren aan de Universiteit Utrecht. Wij zullen er voor zorgen dat uw huisdier bij de Faculteit terecht komt; u hoeft alleen maar een donorverklaring in te vullen.

Er zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden. Deelname aan het donorcodicil is kosteloos. Uw overleden huisdier zal een toekomstige dierenarts over anatomie en chirurgie leren. Proefdiervrij werkt samen met de dierenarts en de universiteit Utrecht om proefdieren in het onderwijs te vervangen.

Helpt u mee? Voor meer informatie kijk op www.proefdiervrij.nl

Diverse contacten

Wij willen u graag helpen bij het maken van een keuze. De verschillende contacten die wij hebben zijn:
– Dierencrematorium Oost Nederland (Deventer)
Kijk naar de mogelijkheden, adres en tarieven op www.hdc-oost.nl

– Dierencrematorium- en begraafplaats Kolleweidenhof (Varsseveld)
Kijk naar de mogelijkheden, adres en tarieven op www.kolleweidenhof.nl

– Dierenbegraafplaats Vennenberg in Dalfsen
Kijk naar de mogelijkheden en het adres op www.vennenberg.nl

Wilt u na het overlijden van uw trouwe huisgenoot een mooi aandenken in de vorm van een sieraad van zijn/haar haren? Een pootafdruk in gips? Een flesje met aandenken?
Kijk op http://www.vitalidad.nl/sieraden-van-vacht-van-hond-en-kat/ voor meer informatie.