Welkom op de website van Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen

Gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren

Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen is een gemengde dierenartsenpraktijk. Wij behandelen zowel gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren. Wij staan 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u en uw (huis)dier klaar! Ons team bestaat uit vijf dierenartsen, een praktijkmanager en vijf assistentes.

Moderne faciliteiten

Ons praktijkpand aan de Achthoevenweg 10 te Staphorst is uitgerust met moderne faciliteiten zoals:

  • bloeddrukmeter
  • digitale röntgen
  • ECG (hartfilmpje)
  • echografie
  • goed uitgerust laboratorium waarbij wij zelf bloed, faeces, urine en celgetal melk kunnen onderzoeken.
  • modern uitgeruste operatiekamer met gasnarcose
  • laparoscopische sterilisatie hond (kijkoperatie)
  • Uitgebreide tandheelkundige zorg voor hond en kat

Ook voor operaties

Ook voor operaties kunt u bij ons terecht. Dit kunnen 1ste lijns operaties zijn zoals sterilisatie hond, sterilisatie kat, castratie hond, castratie kat, etc. Binnen Dierenartsencombinatie van Vecht tot Venen vinden echter ook 2e lijns operaties plaats.

dierenarts staphorst

24/7 – (0522) 463 437

Zeer geslaagde open dag!!

Zaterdag 1 oktober was het dan zo ver en vond onze open dag plaats. Er waren verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd gedurende de dag. Zo konden klanten onze vernieuwde praktijk bekijken. Hierop hebben we veel leuke reacties ontvangen. In de wachtkamer stonden studenten van het Terra College uit Meppel met verschillende soorten reptielen. Er werd van alles uitgelegd over de reptielen en je kon zelfs op de foto met een grote boa constrictor. In de OK lag een patiënt klaar die laparoscopisch (via een kijkoperatie) gesteriliseerd moest worden. Iedereen kon zelf ervaren hoe dit was. In de dierenartsenkamer werd een workshop denkspelletjes voor honden, katten en konijnen gegeven. Daarnaast werd uitgelegd hoe je het beste de spelletjes kan inzetten en aanleren. Aan de zijkant van het gebouw was een boerenhindernisbaan gecreëerd. Kinderen moesten zo snel mogelijk de hindernisbaan afleggen. Hierbij moest men een overall aantrekken, over strobalen klimmen, een koe melken en onder een net door klimmen. Dit ging allemaal op tijd. De winnaar wordt deze week bekend gemaakt. Ook konden kinderen hun energie kwijt op het springkussen, knuffelen met konijnen en cavia’s of gesminkt worden. Ook een kijkje nemen in de dierenambulance was mogelijk.
In de tent kon iedereen genieten van een kopje koffie of thee met een staphorster rolletje, een gokje waren bij het rad van fortuin of terug gaan in de tijd met een mooie fotocollage.

Voor afgaand aan de open dag is een fotowedstrijd georganiseerd met als thema “Toen en nu”. De winnaar is op de open dag bekend gemaakt. De winnaar is Wout van Dalfsen geworden. Gefeliciteerd!

Dierenartsencombinatie Staphorst is onderdeel van DAC van Vecht tot Venen

Uitwisselingen van kennis en ervaring

Dit is een samenwerkingsverband tussen vier dierenartsenpraktijken in Overijssel. Wij werken op verschillende punten samen waaronder het uitwisselen van faciliteiten, kennis en ervaringen.

Zo kunnen wij u de optimale zorg verlenen, die u en uw (huis)dier nodig heeft!

7 dagen per week bereikbaar

Naast de gewone openingstijden zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor spoedgevallen.

Op alle andere momenten werken we uitsluitend op afspraak zodat we voor elke patiënt tijd en aandacht hebben.

Veel plezier met het bekijken van onze website en graag tot ziens bij Dierenartsencombinatie Staphorst!